Efterrättstips!

För två fredagar sedan la jag upp ett recept på chokladmousse (länken till det receptet hittar du längst ned i detta inlägg) och idag tänkte jag bjuda på en variant på äppelpaj, fredagsmysdagen till ära.


Ingredienser:

 

För två fredagar sedan la jag upp ett recept på chokladmousse (länken till det receptet hittar du längst ned i detta inlägg) och idag tänkte jag bjuda på en variant på äppelpaj, fredagsmysdagen till ära.


Ingredienser:

 

  • 4 äpplen
  • 1 dl rågflingor
  • 2 nävar hasselnötter
  • 1 näve pistagenötter
  • 2-3 tsk honung
  • Kanel och/eller kardemumma
  • Smör eller kokosolja

Hacka hasselnötterna och pistagenötterna. Blanda ihop de hackade hasselnötterna, pistagenötterna, rågflingorna och lite kanel i en het stekpanna och rosta dem försiktigt tillsammans med honungen tills allt fått lite färg. Torka ur stekpannan och lägg i en klick smör eller kokosolja. Skär äpplena i klyftor. Stek äpplena tillsammans med kanel och/eller kardemumma (krydda efter behag) tills de blivit mjuka. Servera med en klick vaniljkvarg. Mums!

Receptet på chokladmousse hittar du här!

 

Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras