Efterrättstips!

För två fredagar sedan la jag upp ett recept på chokladmousse (länken till det receptet hittar du längst ned i detta inlägg) och idag tänkte jag bjuda på en variant på äppelpaj, fredagsmysdagen till ära.


Ingredienser:

 

För två fredagar sedan la jag upp ett recept på chokladmousse (länken till det receptet hittar du längst ned i detta inlägg) och idag tänkte jag bjuda på en variant på äppelpaj, fredagsmysdagen till ära.

IMG_20170330_182514_797 - Efterrättstips!

Ingredienser:

 

  • 4 äpplen
  • 1 dl rågflingor
  • 2 nävar hasselnötter
  • 1 näve pistagenötter
  • 2-3 tsk honung
  • Kanel och/eller kardemumma
  • Smör eller kokosolja

Hacka hasselnötterna och pistagenötterna. Blanda ihop de hackade hasselnötterna, pistagenötterna, rågflingorna och lite kanel i en het stekpanna och rosta dem försiktigt tillsammans med honungen tills allt fått lite färg. Torka ur stekpannan och lägg i en klick smör eller kokosolja. Skär äpplena i klyftor. Stek äpplena tillsammans med kanel och/eller kardemumma (krydda efter behag) tills de blivit mjuka. Servera med en klick vaniljkvarg. Mums!

IMG_20170330_182201_747 - Efterrättstips!

IMG_20170330_182047_348 - Efterrättstips!

IMG_20170330_181949_302 - Efterrättstips!

IMG_20170330_182436_648 - Efterrättstips!

Receptet på chokladmousse hittar du här!

 

Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.