All träning är lika mycket värd

Jag tränar någon form av styrketräning mer eller mindre året runt. Vissa månader fyra dagar i veckan och vissa månader en dag i veckan. Under vissa perioder tränar jag inför en viss aktivitet. Det kan vara ett lopp eller en specifik övning som jag vill bli bättre på. Och ibland tränar jag bara det som känns bra. Lite ”discofredag” all week long kan man säga.

Viktigt är dock att komma ihåg, att all träning är lika mycket värd!

Träning kan innebära olika saker för oss alla. För en person kan träning vara 60 minuters tung styrketräning med en skivstång. För en annan person kan träning vara en promenad på 30 minuter. Båda personerna har tränat, efter sina egna förutsättningar. Och inget av det är ”bättre” än något annat.

Vissa personer kan finna det motiverande att ha ett mål med sin träning, att ha något att träna mot. För andra kan det vara ett stressmoment. Att ha ett mål gör att det blir ett alldeles för stort projekt med träningen, att personen ifråga kanske helt enkelt låter bli att träna något alls.

Tankar som ”Har jag inte lyckas nå mitt mål, då har jag misslyckats med min träning” kan uppkomma. Men jag tycker att träning som är utförd aldrig ska ses som misslyckad!

Var nöjd med det du faktiskt gör. Och jämför dig inte med någon annan. Så vi som gymmat, promenerat, cyklat, sprungit, skjutsat barn i barnvagn, tagit trapporna istället för hissen, burit matkassar eller krattat gräsmattan. Heja oss! Vi är fysiskt aktiva människor!

Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras