Efterkontroll

Idag var det dags för efterkontrollen på MVC, det avslutande besöket hos barnmorskan efter graviditeten/förlossningen. Det kändes både tråkigt och skönt att det var det sista besöket. Tråkigt på det viset att det har känts bra att gå till någon som frågar hur man mår och som tar prover på en för att säkerställa att allt står rätt till. Det har blivit lite som en vana. Det är ju nästan ett år som jag med jämna mellanrum besökt barnmorskan.

Det känns som att ett kapitel är förbi.

Men mest är det skönt –såklart. Skönt för att allt är som det ska. Stygnen (efter klippet) har läkt och lossnat, knipet i bäckenbotten tyckte hon var jättebra och jag har heller ingen diastas, så det behöver jag inte heller oroa mig för.

Nu känner jag äntligen att jag kan börja träna upp kroppen på riktigt igen. Jag kan liksom sätta punkt för graviditeten. Nu är jag inte gravid eller nyförlöst längre. Nu är jag bara jag igen. Jag har liksom velat vänta till efterkontrollen innan jag gör något förhastat, så att jag inte förstör något. Men nu är det inget mer jag behöver vänta på. Nu behöver jag bara lyssna på kroppen och känna efter vad den orkar med.

Det ska bli spännande!

Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras