Gemenskap

På facebook poppar det upp så kallade minnen emellanåt. Bilder eller inlägg som man la upp för ett, två eller kanske till och med sju år sedan. Jag tycker att det är ganska roligt att se vad jag gjorde exakt detta datum för x antal år sedan. Mina minnen som poppat upp denna vecka har varit bilder från en träningsresa som jag och min moster Ewa åkte på förra året. (Jag skrev ett inlägg tidigare om just Ewa, länken till det inlägget hittar du längst ned i detta inlägg).

På facebook poppar det upp så kallade minnen emellanåt. Bilder eller inlägg som man la upp för ett, två eller kanske till och med sju år sedan. Jag tycker att det är ganska roligt att se vad jag gjorde exakt detta datum för x antal år sedan. Mina minnen som poppat upp denna vecka har varit bilder från en träningsresa som jag och min moster Ewa åkte på förra året. (Jag skrev ett inlägg tidigare om just Ewa, länken till det inlägget hittar du längst ned i detta inlägg). Det var en Springtime-resa som arrangerades av Viktklubb, och den höll till i Mallorca på Hotell Sunprime Waterfront.


Minnen och känlsor som jag har kvar i kroppen efter sådana här resor är inte träningspassen i sig. Utan det är själva atmosfären och stämningen som jag upplever på varje resa (eller träningskonvent). Att man delar hela träningsupplevelsen tillsammans med andra människor. Trots att man inte känner personerna som är med på resan så delar vi så mycket energi med varandra. Man tränar, svettas, solar och skrattar tillsammans. Fantastiska instruktörer sprider pepp, glädje, motivation och inspiration. Alla på sitt eget sätt. Och sedan att man befinner sig på en vacker plats vid havet i solen gör ju inte upplevelsen sämre.

Mårten Nylen

Att bo långt i från stora gym som har öppet dygnet runt och som serverar flera pass per dag, kan ibland kännas lite tråkigt. Det är inte att jag saknar maskinerna och de senaste gruppträningsformerna i sig. Utan det är hela stämningen och känslan av en gemenskap som jag saknar. Ja, hela upplevelsen kring träningen. Min egen träning, andras träning runtomkring mig och en mängd av instruktörer som alla sprider sina egna budskap. Även om jag går ensam till ett gym eller gruppträningslokal i en storstad och tränar så befinner jag mig kring en hop av andra tränande människor. Vi är alla där för att träna. Vi delar alla samma intresse. Vi delar träningsupplevelsen tillsammans. Det skulle jag vilja ha mer av.

Maria Cajdert

Då inte så många av mina närmsta vänner är lika intresserad av träning som jag är så blir det ju oftast så att jag tränar ensam. Det har jag ju i och för sig inget emot att göra, det är behagligt det också. Men att träna tillsammans med någon annan som känner sig lika motiverad som jag, är en speciell känsla.

Tack och lov jag är inte helt utan tränande människor omkring mig! Här där jag bor har vi en gymnastikförening (Ragunda Gymnastikförening, som drivs av helt ideella krafter), som erbjuder både dans och cirkelträning fyra kvällar i veckan. Där försöker jag att delta så ofta jag kan. Det ger en sådan otrolig energi att svettas och kämpa bredvid andra personer som gör precis samma sak. Ju fler vi är desto roligare är det. Jag blir starkare, gladare och ännu mer peppad av det! Jag tror (och hoppas) att vi alla som deltar känner att det är en fin gemenskap, och att vi peppar varandra till att göra det där lilla extra. Att alla känner att alla kan vara med och att alla inkluderas, vare sig man är en redan tränande person eller nybörjare).


Ikväll ska jag hålla i cirkelpasset, och det känns både läskigt och superkul! Kullstaskolan kl. 16:30 i Hammarstrand. Befinner du dig i närheten? Kom och testa!

Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa

Klicka här för att komma till mitt inlägg om Ewa.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras