Aktiv vila

Idag har vi varvat fyrhjulingsåkning, snöpulsande och skog i gnistrande sol med smörgåstårta, paketöppning och många koppar kaffe. Min sambo fyller år idag, så vi har haft släkt och vänner som kommit och firat och fikat om vartannat. Men mellan allt kaffedrickande så har vi hunnit vara ute några timmar. Det har snöat här i flera dagar, så äntligen har det blivit lite vinter på riktigt här också.

Idag har vi varvat fyrhjulingsåkning, snöpulsande och skog i gnistrande sol med smörgåstårta, paketöppning och många koppar kaffe. Min sambo fyller år idag, så vi har haft släkt och vänner som kommit och firat och fikat om vartannat. Men mellan allt kaffedrickande så har vi hunnit vara ute några timmar. Det har snöat här i flera dagar, så äntligen har det blivit lite vinter på riktigt här också. Det bet lite i kinderna av kylan, men när ansiktet mötte solen så blev det alldeles varmt. Och ljuset. Ljuset! Solen har strålat hela dagen så man får så mycket energi bara genom att titta ut genom fönstret.

Även om vi har vila från träning idag, så betyder inte det att vi inte gör någonting. Vilodag kan ändå innebära fysiska aktiviteter, så som promenader, slalomåkning, en dag på skotern eller som vi gjort idag; pulsat i djupsnö. Att varje dag hålla kroppen i rörelse på ett eller annat sätt känns väldigt bra för mig. Det kan variera från dag till dag vad jag känner för att hitta på för typ av aktivitet, men jag försöker att alltid göra något. Visst, jag ligger också i soffan och kollar på tv emellanåt -det är bland det bästa jag vet! I morgon till exmpel är det Vasaloppet på tv, det ska jag titta på. Senare på dagen kör herrarna femmilen på VM i Lahtis och det ska jag också se hade jag tänkt. Det blir många stillasittande timmar framför tv:n det. Men där emellan har vi bestämt att vi ska klämma in lite egen längdskidåkning (första för i år!!!) nu när det äntligen har kommit snö. Wish me luck!


Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras